Welke reiniging past het beste bij welk huidtype?

Heb jij eigenlijk wel een geschikt reinigingsproduct voor jouw huid? Je leest het hier.

Als eerste is het al belangrijk dat je je huid reinigt. Dan is het per persoon verschillend welke reiniging je prettig vind. Ben je een “luie” reiniger? Ben je iemand die veel tijd aan het reinigen besteed? Reinig je je huid altijd onder de douche? Het is belangrijk te kijken welke reiniging bij jou en je huid past. De een kan een reinigingsgel heel erg lekker vinden en de ander vind een reinigingsmousse weer veel fijner.

Hieronder vind je een uitleg over hoe je de verschillende reinigingsproducten moet gebruiken:

 • 3 in 1 reiniging
  Dit is een reiniging voor de “luie” reiniger. Wil je je huid toch goed reinigen maar wil je er zo min mogelijk tijd aan besteden? Dan is dit de perfecte oplossing. Dit is een product dat extra zacht is voor de huid. De 3 functies: reinigen, spoelen en verhelderen zijn verwerkt in één modern, hoog effectief product. Deze reiniging doe je op een droog watje en haal je over je gezicht. Net zo vaak totdat je geen viezigheid meer op je watje ziet. Simpeler kan dus niet! Geschikt voor elk huidtype.
  3 in 1 reiniging
 • Reinigingsmelk
  Een reinigingsmelk is er voor verschillende huidtypes. Eigenlijk kan elk huidtype een reinigingsmelk hebben. Wel is er per huidtype een andere reinigingsmelk beschikbaar. Dit product kan je het beste op een droge huid inmasseren. Als de viezigheid goed opgelost is in de reinigingsmelk kan je je gezicht afspoelen met water. Wel is het nog belangrijk om je huid af te sluiten met een lotion. Hiermee zorg je dat de ph-waarde van de huid weer in balans komt.
  reinigingsmelk
 • Reinigingsgel
  Een reinigingsgel schuim je op met water. Het is vaak een verfrissende reiniging. De reinigingsgel van Jean D’arcel is een grondige maar ook een hele zachte reiniging en is geschikt voor veel huidtypen. Ook deze reiniging sluit je af met een lotion.
  Reinigingsgel
 • Reinigingcreme
  De creme nettoyante Moussante van Jean D’arcel is een reinigingcreme die geschikt is voor elk huidtype. Hij reinigt de huid grondig en schoon en herstelt de huideigen werkstoffen. De creme is zacht en zeepvrij. Dit product breng je op de droge huid aan. Dan maak je je handen nat en masseer je de creme in. Dit wordt dan een mousse. Dit kan je onder de douche doen maar je kan je huid natuurlijk ook afspoelen bij de wasbak. Ook hier geldt weer dat het belangrijk is om de huid af te sluiten met een lotion.
  reinigingscreme
 • Reinigingsmousse
  De Mousse Purete is van de hoogste lijn Miratense. Deze lijn is geschikt voor elk huidtype. Het geeft de huid wat het nodig heeft. Dit product is een luchtige en lichte reiningingscrème. Deze mousse geeft een zacht en zeepvrij schuim. Je brengt het op een droge huid aan en masseer je in met natte handen. Nadat je het goed hebt ingemasseerd kan je het afspoelen met water. Hierna sluit je het af met de lotion uit de Miratense lijn.
  Reinigingsmousse
 • Reinigingsolie
  De Dermal Oil Cleanser is een in water oplosbaar 2-fasen product. Het is een zeer zachte reiniging welke zeer geschikt is voor de gevoelige huid. Deze reiniging breng je aan op een droge huid en met natte handen masseer je deze in. Dit product verwijdert ook watervaste make-up. Nadat je de huid goed gereinigt hebt kan je de huid afspoelen met water. Dit kan onder de douche of aan de wasbak. Hierna sluit je de huid af met een bijbehorende lotion.
  Reinigingsolie